Amerika'da yaşayanlar için internetten gelir elde etme yöntemleri
Amerika'ya yeni gelenler için Doordash ve Uber yapmak dışında daha iyi seçenekler de var.
Yapay zeka ile Youtube'dan para kazanmak mümkün.
Amerika'ya gelen pek çok kişi, çalışma izni olmadığı için Doordash ya da UBER ile teslimat işinin tek seçeneği olduğunu sanıyor.
Oysa yapay zeka sayesinde artık internetten para kazanmanın pek çok yolu var.
Upwork, Fiverr gibi platformlara freelancer olarak kaydolup, yapay zekayla tasarım ve yazı işleri yapabilirsiniz.
Ancak bu yoğun şekilde çalışmayı gerektiriyor, çünkü ChatGPT ve Midjourney gibi uygulamalardan sonra bu platformlardaki freelancer sayısı katlandı ve rekabet çok arttı.
Peki alternatifi ne?
Eskiden sadece Youtuber'lar para kazanıyordu. Artık öyle değil.
Youtuber deyince aklınıza ne geliyor?
İlginç konular bulan, yüksek kaliteli videolar çeken, yüzbinlerce, hatta milyonlarca abonesi olan biri mi?
Evet, yapay zeka öncesinde durum buydu. Ama şimdi bilgisayar bilgisi olmayan, dil bilmeyen, sıfır deneyimi olan biri bile yapay zekayla çok kaliteli içerikler üretebiliyor.
Yapay zeka, teknolojiye aşina olmayan, video çekmeyi bilmeyen, ya da yüzünü göstermek istemeyen kişilerin de Youtube'da para kazanmasına olanak sağladı.
Hemen nasıl yapabileceğinize dair bir örnek verelim:
Ne İngilizce, ne bilgisayar bilgisi. İkisine de gerek olmadığının kanıtı:
Üç adımda içerik üretelim:
1- Önce karlı bir kategori bulmak için Nexlev'e gidiyoruz. Bu adım önemli, çünkü Nexlev bize çok rekabetin olmadığı ve yüksek kazançlı kategorileri öneriyor. Rastgele bir konu seçip başlarsak tutup tutmayacağı ve ne kadar kazanacağımız belirsiz. O yüzden bu teknoloji sayesinde zaten kazanan bir kanalı bulup, içerik stratejisini çalarak başarıyı neredeyse garantilemek mümkün.
Nexlev bize yapay zekayı eğitmeyi anlatan bir kanal önerdi. Bu kanala sadece 12 tane video yüklenmiş ve ayda 3462 dolar kazanıyor. Toplam kazancı 115.000 doları geçmiş. Bu bir ev peşinatı kazanmak ve aylık taksitleri de Youtube geliriyle ödemek demek!
2- Şimdi biz de aynı kategoride bir kanal başlatmak için ilk içeriğimizi üretelim. ChatGPT'ye gidip, ayda 3462 dolar kazanan kanaldaki en çok izlenen beş videonun sadece isimlerini kopyalayıp yapıştırarak şunu yazıyoruz: 'Bana bu başlıklara sahip içerikleri İngilizce olarak üret'
Sonra ChatGPT'nin ürettiği metni kopyalıyoruz ve Shortx.ai adresine gidiyoruz.
3- Kopyaladığımız metni birebir yapıştırıp, 'Run automation' butonuna tıklıyoruz:
Ve Shortx iki dakikadan kısa bir sürede bu videoyu görüntüsü, sesi, alt yazısıyla otomatik olarak üretiyor. Play butonuna tıklayın:
İşte yapay zekanın geldiği nokta... Kopyala yapıştır dışında bir şey yapmadık. Siz de aynısını kendiniz deneyip, sonucu görebilirsiniz.
Var elbette. Şeffaf şekilde, zorluklara da değinelim:
1- Uygulamaların maliyeti: Nexlev eğitimli pakedi 880 dolara satılıyor. Nexlev'siz kendi seçtiğim kategoride şansımı deneyeyim derseniz, işiniz tesadüflere kalıyor. Youtube'da 114 milyon aktif kanal olduğu halde, bunlardan yalnızca 6 milyonu para kazanıyor. Yani rastgele yaptığınızda para kazanma şansı %5.
2- Bu kanal 12 videoda bu noktaya gelmiş ama, Youtube'un para kazanma kriterlerini yerine getirmek için 1000 aboneye, 4000 izlenme saatine ya da 10 milyon short video izlenme sayısına ulaşmak gerekiyor. Bu da aylar alabiliyor. Alternatifi ise 150 dolara satılan, para kazanması açılmış kanallardan satın almak.
3- Shortx özgün içerik ürettiği ve üretilen videoların telifi size ait olduğu için, Youtube para kazanma politikalarına uygun. Buna dair bilgiyi Youtube resmi blogunda görebilirsiniz. Ancak Shortx de ücretli bir uygulama. Bir video ortalama 3 dolara maloluyor.
Diyelim ki Nexlev'le karlı bir kategori keşfettiniz, para kazanması açılmış bir kanal satın aldınız ve bu kanal gibi 21 videoda değil de, üç katı kadar, yani 63 videoda başarıyı yakaladınız.
Maliyetiniz 1219 dolar olur ve günde bir video yükleseniz, iki aydan fazla süre alır.
Artılarını ve eksilerini tartın, size göre olup olmadığına karar verin:
1- Kısa videolar viral olup izlenme ve abone kazandırıyor. Kısaları birleştirerek yapılan uzun videolar ise daha çok para kazandırıyor. Günde bir video hazırlayıp, onun uzun alternatiflerini de eğitimde anlatacağımız şekilde kolayca üreterek günde 5 dakikalık bir çabayla neredeyse tamamen pasif bir gelir elde edebilirsiniz.
2- Youtube, ister Türkiye, ister Amerika'daki banka hesabınıza gelirinizi her ay düzenli olarak yatırıyor. Bir ülkedeki hesabınızdan diğerine transfer yapmanız gerekirse, iki ülke arasındaki çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması nedeniyle, sadece birinde vergi beyan etmeniz yeterli. Diğer ülkede ise 'ben vergimi Amerika'da (ya da Türkiye'de) beyan ediyorum' demeniz yeterli. Türkiye ve Amerika'daki maliyenin bu bilgiyi diğer ülkede sorgulama olanağı zaten yok.
3- 1219 dolarlık maliyeti bir kerede üstlenecek bütçeniz yoksa, hem Nexlev, hem videoların hazırlanması ve yüklenmesi, hem para kazanması açılmış kanalın temini, hem de bir ay sonra kanalınızı kendinizin devralması için eğitim verilmesi hizmetlerini bizden sadece 700 dolara alabilirsiniz. Böylece hem 500 dolar kar etmiş, hem de işi bize yaptırmış olursunuz.
Üstelik Amerikan kredi kartlarına Afterpay ile faizsiz 4 taksit, %6.99 faizle 12 taksit olanağı var. Faizsiz ilk ay 175 dolar ödeyerek, ya da ilk ay sadece 60.57 dolar ödeyerek başlayabilir ve tüm işi bize yaptırabilirsiniz.
Böylece Youtube geliriniz ilk videonun yüklendiği tarihte başlar ve devam etmeniz halinde kalan taksitlerinizi ödeyebilir.
Buna Youtube Otomasyonu deniyor. Yani, işi sizin yerinize bizim yaptığımız bir iş modeli.
Youtube serüveninizi uzmanına yaptırmaya Youtube otomasyonu deniyor.
İşi uzmanına yaptırınca bu gibi sonuçlar almak mümkün:
Elbette bu miktarlar bir vaad değil, çünkü Youtube dünyasında daha çok ya da daha az kazanılabilir.
Ama kendiniz yapmadığınızda potansiyel gelir, sizin için %100 pasif gelir haline geliyor.
Bir aylık işletmenin sonucunda ister bizden eğitim alıp kanalınızı devralabilir, ister gelirinizden ayda sadece 100 dolar ödeyerek bize yaptırmaya dilediğiniz kadar devam edebilirsiniz.
"Bu kadar kolay olsa herkes yapardı"
Yapmazdı. Yapmıyor.
Çoğu kişi ne Nexlev'den, ne Shortx'ten, ne de Youtube'un para kazanma kriterlerinden, ne de Youtube Otomasyonu adlı iş modelinden haberdar.
Yazıyı buraya kadar okuduğunuza göre, siz artık haberdarsınız.
Kendiniz söyleyin: İşi gücü bırakıp bu anlatılanları yapacak mısınız?
Muhtemelen hayır :)
Bize yaptırmak isterseniz, ana sayfamızdaki sıkça sorulan soruları okuduktan sonra, 'satın al' butonuna basarak, Amerikan kredi kartlarına sunulan taksit seçenekleriyle hayatınızda yeni bir kapı açmanız mümkün.
Tıklayın: Youtube Otomasyonu